Het ontstaan van Salsa Familia

Iedereen beleeft zijn eigen verhaal en dat heeft ons aan het denken gezet. Wat als? Wat als wij nooit de stap hadden gezet om te gaan dansen? Hadden wij dan evenveel plezier gehad? Hadden wij dezelfde groei doorgemaakt als persoon? Hadden wij dezelfde vrienden gemaakt? Hadden wij een tweede familie gevonden?

Voor de oprichter van Salsa Familia: Melvin de Laat, is het antwoord simpel. Dansen is het meest belangrijke aspect in zijn leven geworden. Om te begrijpen waarom, is een blik in zijn verleden nodig.

Op jonge leeftijd kwam Melvin in contact met pestgedrag, resulterend in depressie, angst en onzekerheid. Zonder te beseffen waar dit toe zou leiden, werd hij ingeschreven bij een stijldansschool. Hier startte het groeien. Dankzij de nieuwe omgeving, de nieuwe vrienden, de fysieke inspanning en zijn passie voor dans, begon Melvin zijn eigen verhaal te schrijven. Hij groeide als danser, maar ook als persoon. De angsten verdwenen en de depressie en onzekerheid werden minder. De pesters verloren interesse. En Melvin groeide door, begon (inter)nationaal te trainen en aan wedstrijden deel te nemen.

Toen op een dansfeest, georganiseerd in de stijldansschool, kwam de wereld van Salsa en Bachata in beeld. Een nieuw verhaal begon, welke voor Melvin onuitputtelijk zou blijken. Na een korte periode les te volgen, begon Melvin deel te nemen aan showteams en internationale technische bootcamps van gerenommeerde docenten. Hij vond een danspartner, Wietske, waarmee hij in 2018 de titel van ‘Master Salsa On2’ op het Nederlands Kampioenschap wist te behalen. Korte tijd daarna begon een partnerschap met Tania Martinez, waarmee Melvin internationale shows en workshops aanbood. Samen openden ze MT Dance Studio in Tilburg.

Enkele jaren later, besloten Tania en Melvin het internationale avontuur stop te zetten. Hierop ontstond Salsa Familia en werd het tijd om een nieuw hoofdstuk te beginnen.

Onze visie

Iedereen beleeft zijn eigen verhaal en wij zijn er om jou te begeleiden. Ons rode hart is niet voor niets gemaakt van een ‘rood draad’, zoals de welbekende term.

Wij geloven dat dans je de mogelijkheid biedt om te groeien als persoon. Zowel mentaal als fysiek. Om connecties te leggen met mensen, om expressie te kunnen geven aan je gevoel.

Door de kwaliteit van de lessen voorop te stellen, garanderen wij een fantastische omgeving om te leren dansen. Daarom werken wij met een jong, fris en energiek team met een passie voor dansen. Ons doel? Jou leren genieten! Dansen is voor ons niet enkel een sport of een bezigheid, het is een “way of life“. Onze passie. Deze way of life delen wij met miljoenen mensen wereldwijd.

Zelfs onze administratie wordt dansend gedaan!

Of je nou je eerste stappen binnen de wereld van Salsa, Bachata en Zumba gaat zetten, of als je al jaren danst en je op zoek bent naar een uitdaging. Wij hebben het ideale verhaal voor jou! Van beginnend danser tot aan de nieuwe generatie performers, wij staan voor je klaar.

"Dance your own story"

Onze docenten

Melvin

Salsa, Mambo, Bachata

Lessen, workshops, shows & DJ

Laura

Salsa, Mambo, Bachata

Lessen, workshops & shows

Jasper

Salsa, Bachata

Lessen, workshops, foto/video

Emma

Salsa, Mambo, Bachata

Lessen & Workshops

Freek

Salsa, Mambo, Bachata

Lessen & Workshops

Sanne

Salsa, Bachata, Zumba

Lessen & Workshops

https://www.bueno.nu/webshop/school/282/subscription/27622?date=11-09-2023&calendarEntryId=472461